Heheh tupakoitsijat, VR:n kaukojunat muuttuvat savuttomaksi

VR:n kaukojunat muuttuvat savuttomiksi maanantaina 3.6.2013 alkaen. Kaukojunien savuttomuudella halutaan lisätä matkustajien viihtyisyyttä ja turvallisuutta junissa.

Vuorokauden yli 300 vuoroista noin 70 prosenttia on jo nyt savuttomia. Aiemmin tupakointikielto on koskenut Allegro-junia, IC2-junia, taajamajunia ja lähijunia. Savuttomuus on yleinen käytäntö myös muualla Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa.

VR on saanut asiakkailta palautetta tupakansavusta ja siksi tupakointikielto halutaan laajentaa koskemaan kaikkea VR:n matkustajajunaliikennettä. Savuttomuus edistää VR:n arvoja olla vastuullinen yhtiö, joka haluaa entisestään lisätä asiakkaiden viihtyisyyttä ja turvallisuutta junissa, kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen sanoo.

Savuttomuuteen siirtyminen lisää tilaa matkatavaroille ja polkupyörille. Pendolinojen ravintolavaunujen yhteydessä olevat tupakkakopit muutetaan asiakkaiden käytössä oleviksi ravintolavaunutiloiksi seuraavan vuoden aikana.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa