Hurja takaa-ajo keskustassa, useat suuressa vaarassa

Kesähden taajamassa perjantai iltapäivällä klo 15.30 liikennevalvontaa suorittamassa olleen poliisipartion huomio kiinnittyi henkilöautoon, joka ajoi poispäin.

Auto lähti kiihdyttämään nopeuttaan voimakkaasti ja pakeni Kesälahden keskustan suuntaan, kun sitä lähdettiin tarkistamaan. Perässä ajanut partio pysytteli lähituntumassa ja yritti saada kuljettajan pysähtymään valo- ja äänimerkein.

Pakenevan auton kuljettaja ajoi keskustassa enimmillään noin 100 km/h nopeutta. Auto ajoi pyöräteitä pitkin, ylitti katuja ja suojateitä hiljentämättä, sekä ohitteli autoja ns. pimeissä mutkissa, taajamassa. Keskustassa oli runsaasti jalankulkijoita ja muuta liikennettä.

Pakoa ehti jatkua noin 10 minuuttia, kun poliisi teki ajoneuvolle pakkopysäytyksen kiilaamalla sen pysähdyksiin turvallisessa paikassa.

Autoa kuljetti Kesälahtelainen parikymppinen mies, jolla ei ole ajo-oikeutta. Kuljettaja on syyllistynyt ajokortitta ajoihin lyhyen ajan sisällä muutamia kertoja.

Kiinniotettua kuljettajaa tullaan aikanaan kuulemaan epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja kyydissä ollut, samanikäistä naista, kulkuneuvon luovuttamisesta ajo- oikeudettomalle.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa