Järveltä liukunut 9 metrin jääkerros teki suurta tuhoa

Yhdysvalloissa ja Kanadassa viikonloppuna lähteneet järviä peittäneet valtavat jäämassat ovat lähteneet tuulen mukana liikkeelle. Paikoin yhdeksän metriä paksu järven jää on tehnyt pahaa tuhoa.

Noin 300 kilometriä Winnipegistä luoteeseen sijaitsevassa lomamökkikylässä jää tuhosi ainakin kuusi kotia ja loma-asuntoa sekä murjoi pahoin toistakymmentä rakennusta. Ehjänä säilyneiden mökkien kattojen yli kulki jäämassa.

Minnesotassa Millie Lacs -järveä peittävä jäämassa lähti liikkeelle. Vaikka jää ei aiheuttanut tuhoa niin videolta näkee jään valtavan voimaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa