Kabanossissa on suolaa ja rasvaa paljon ilmoitettua enemmän

Kuluttaja-lehti testasi laboratoriossa 13 A-luokan grillimakkaraa. Tuoreessa testissä selvisi, että useissa grillimakkaroissa on ilmoitettua enemmän suolaa.

Makkaroiden suola- ja rasvamäärissä oli testin mukaan suuria eroja. Kevyimmän ja rasvaisimman tuotteen energiamäärissä oli 80 kilokalorin ero. Suurimmassa osassa rasvaa oli hieman ilmoitettua vähemmän. Osassa suolaa oli ilmoitettua vähemmän.

Suomen suosituimmassa A-luokan makkarassa Kabanossissa oli paljon enemmän suolaa ja rasvaa kuin pakkauksessa oli kerrottu. Ilmankos se on niin hyvää.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa