Lapsille alkoholia välittänyt äiti kärähti valvonnassa

Helsingin poliisi suoritti kolmena edellisenä viikonloppuna alkoholin välitysvalvontaa Kampin kauppakeskuksessa ja sen ympäristössä. Valvonnassa otettiin kiinni kymmenen aikuista, jotka välittivät alaikäisille alkoholia.

Alkoholin myyjille kirjoitettiin sakkoja ja heidät poistettiin kauppakeskuksen läheisyydestä. Lisäksi yksi aikuinen jäi kiinni kannabiksen myynnistä alaikäisille. Hänet otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikoksesta.

Välittäjinä toimivat nuorten täysi-ikäiset ystävät, erään nuoren äiti sekä omaa päihteidenkäyttöään välitystoiminnalla rahoittaneet aikuiset miehet.

Yksi myyjä jouduttiin ottamaan poliisin säilöön rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi, poliisi tiedottaa.

Samalla puututtiin myös alaikäisten päihteiden käyttöön kauppakeskuksessa. Poliisi hävitti kymmeniä litroja erilaisia alkoholijuomia. Poliisi kirjoitti kymmenelle alaikäiselle rikesakon alkoholin hallussapidosta.

Lastensuojeluilmoituksia tehtiin 20. Yksi 14 -vuotias otettiin kiireellisesti sosiaaliviranomaisten huostaan.

Kahdella nuorella oli hallussaan kannabista. Lisäksi yhdeltä nuorelta takavarikoitiin puukko ja kahdelta luvaton kaasusumutin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa