Lentoyhtiö hävisi kiistan, joutuu maksamaan 500 euroa matkustajille

Kuluttajariitalautakunta on käsitellyt tapausta, jossa matkustajat vaativat lentoyhtiötä korvaamaan viivästymisestä aiheutuneet ylimääräiset taksikulut yöpymispaikkaan 50 euroa ja uusien lentolippujen hinnan 450 euroa.

Matkustajat olisivat halunneet suoran lennon, mutta se ei ollut mahdollista lauantaisin. Matkustajilla ei ollut alun perin paluulentoja varattuna, mutta viivästymisen seurauksena he ostivat meno-paluuliput, koska se tuli edullisemmaksi.

Lentoyhtiön mukaan sen kuljetusvastuu päättyi matkustajien saavuttua lentolipussa mainittuun määränpäähän. Lentoyhtiö kiisti matkustajien vaatimukset vedoten työntekijöiden lepoaikaan.

Matkustaja, joka varaa matkan useammalta kuljettavalta yhtiöltä, ottaa tietoisen riskin, jos ensimmäinen lento liikennöidään viiveellä. Aikaan menee uuden lähtöselvityksen lisäksi matkatavaran noutoon laukkuhihnalta. Lentoyhtiö tarjoutuu kuitenkin korvaamaan matkustajille taksikuluina yhteensä 100 euroa.

Kuluttajariitalautakunnan mukaan matkustajien Helsingin lentokentälle varaama 1 tunnin ja 55 minuutin vaihtoaika on lentokenttä huomioiden tässä tapauksessa riittävä.

Lautakunta katsoo, ettei lentoyhtiö tässä tapauksessa ole osoittanut, että sillä olisi Montrealin sopimuksen mukaista vastuustavapautumisperustetta ja sen on korvattava matkustajille viivästyksestä aiheutuneet vahingot, kerrotaan tiedotteessa.

Kuluttajariitalautakunta kuitenkin totesi, että lentoyhtiön pitää suunnitella työntekijöiden lepoajat niin, että lennot pysyvät aikatauluissaan ja määräsi lentoyhtiön maksamaan 500 euroa matkustajille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa