Mitä ihmettä? – Pepsi veti tämän mainoksensa pois

Juomajätti PepsiCo:n Mountain Dew -juoman tv-mainos on aiheuttanut kohun. Mainossarjassa vuohi pahoinpitelee naistarjoilijan ja pakenee poliisia.

Lopussa pahoinpidelty valkoinen nainen on poliisiasemalla tunnistamassa pahoinpitelijäänsä tunnistusjonosta. Jonossa seisoo tummaihoisia miehiä ja vuohi. Vuohi uhkaa hakata naisen, jos hänet tunnistetaan. Lopulta nainen huutaa kauhuissaan ja juoksee pois.

BBC:n mukaan mainosta on kritisoitu esittävän rasistisia stereotyyppejä ja lievää väkivaltaa naisia kohtaan. Erään bloggaajan mukaan mainos on ”kiistattomasti kaikkein rasistisimmaksi videoksi koko mainoshistoriassa”.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa