Ohikulkija löysi rantavedestä jalkineen, sisällä ihmisen jalkaterä

Heinolasta, Jyrängön kaupunginosassa sijaitsevan Forskullan kartanon rantavedestä huhtikuun lopulla ohikulkija löysi jalkineen, jossa tarkemmin tarkasteltuna ilmeni olevan sukan sisällä ihmisen jalkaterä.

Löydön kunnosta päätellen se on saattanut olla vedessä jopa useita vuosia ja virran voimakkuus huomioiden on kenkä saattanut ajelehtia löytöpaikalle verrattain kaukaakin, tiedottaa Päijät-Hämeen poliisilaitos.

Tutkimuksissa ei ole kyetty selvittämään kenelle jalkine ja sen sisällä ollut jalkaterä on kuulunut. Poliisi pyytääkin nyt asiassa yleisön apua kengän tunnistamiseksi. Kymenvirran rannoilla liikkuvia ihmisiä ja virrassa sukeltavia urheilusukeltajia pyydetään pitämään silmänsä auki vastaavien löytöjen varalta.

Kyseessä on saapikasmallinen (ns. ”bootsi”), matalavartinen ja ruskeaa nahkaa oleva jalkine. Asiantuntijan mukaan kenkä on mahdollisesti kokoa 42 ja malli voi olla peräisin 1980- 90 luvulta. Kengän pohjassa on teksti ”Made in Portugal”.

Mahdolliset vihjeet voi ilmoittaa Päijät-Hämeen poliisin vihjepuhelimeen numero 050-4564312.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa