Poliisi: ”Jotain hyvää siinäkin, että koulujen liikuntatunteja on vähennetty”

Pohjois-Karjalan poliisi muistuttaa Facebook-sivuillaan vanhempia, ettei kannata uskoa kaikkea mitä lapset kertovat. Poliisi kertoo hyvänä esimerkkinä luvattoman taksiliikenteen valvonnassa törmäämiinsä vahvasti päihtyneisiin alaikäisiin tyttöihin.

Toinen tytöistä kirmasi poliisia karkuun. Toinen poliisipartion jäsenistä ampaisi perään ja tyttö saateltiin takaisin poliisiauton luo. Poliisin mukaan ”jotain hyvää siis siinäkin, että koulujen liikuntatunteja on vähennetty”.

Poliisiasemalla tytöt kertoivat henkilötietonsa ja vanhempien yhteystiedot. Poliisi soitti toisen tytön isän numeroon, jonka tyttö kertoi poliisille.

Linjan toisessa päässä ollut isä kertoi, että tytön poliisiasemalla oleminen on tuskin mahdollista, sillä tyttö nukkuu parhaillaan omassa huoneessaan.

Tytöt olivat ladelleet toisen henkilön tiedot ja ehkä uskoneet pääsevänsä pois poliisiasemalta. Poliisipartio ryhtyi sinnikkäästi selvittämään tyttöjen henkilötietoja muuta kautta. Lopulta oikeat henkilötiedot selvisivät ja vanhemmat kävivät hakemassa jälkikasvunsa kotiin.

Tytöt olivat ilmeisesti hieman sepittäneet vanhemmilleen tulemisiaan ja menemisiään ja tätä kautta yli promillen humalakin oli mahdollista hankkia.

Poliisi neuvoo vanhempia, ettoä ristiintarkistakaa, jos lapsenne esimerkiksi ilmoittaa menevänsä kaverinsa luo yöksi. Neuvokaa lapsillenne, että jos he joutuvat poliisin kanssa tekemisiin, ei vaikeuksia kannata hakea lisää karkuun juoksemalla tai vääriä henkilötietoja tarjoamalla.

Poliisin tavoitteena on alaikäisten kohdalla vain ja ainoastaan saada lapset turvallisesti kotiinsa. Se lienee meidän kaikkien vanhempienkin toiveena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa