Poliisi: Varo tätä huijausta Helsingin keskustassa

Helsingin poliisi varoittaa tiedotteessaan ulkomaalaisen mieskaksikon huijauksesta, johon on mennyt tänä vuonnajo miltei sata ihmistä.

Helsingin keskustassa lauantaina 11.5.2013 useita tapauksia, joissa kahviossa ja terassilla mies joko yksin tai toisen ulkomaalaisen miehen kanssa esitti asianomistajalle jotakin kirjoitusta sisältäneen paperilapun ja kiinnitti siten asianomistajan huomion.

Tässä yhteydessä miesten onnistui anastamaan pöydällä olleen asiakkaan matkapuhelimen.

Helsingin Sanomissa jazzpianisti Iiro Rantala kertoi joutuneensa uhriksi pari viikkoa sitten. Rantalalta vietiin lompakko.

Olin hallituskadulla ravintolassa syömässä, kun siihen tuli huppupäinen mies lappu kädessä. Siinä oli tekstiä minulle tuntemattomalla kielellä. Toinen mies tekeytyi ravintolan työntekijäksi ja oli keräävinään astioita viereisestä pöydästä, hän sanoi lehdelle.

Viikonloppuna tapahtuu myös useita raitiovaunuissa tapahtuneita lompakkovarkauksia, joissa joko käsilaukusta tai taskusta anastettiin asianomistajalta lompakko.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa