Pyörätuoli mukaan liikepeleihin

Computer Human Interaction 2013 (CHI) -konferenssissa Pariisissa esiteltiin Microsoft Kinectiin perustuvaa keksintöä, jolla pyörätuolissa istuvatkin pääsevät nauttimaan liiketunnistukseen perustuvista peleistä.

Perinteisellä tavalla pyörätuolissa istuvat pelaajat istuvat yhdessä paikassa ja pelaavat vain käsiä liikuttamalla. Uuden keksinnön avulla mukaan voidaan ottaa pyörätuolin liike.

Mielestämme tiettyjä pyörätuolin liikkeitä on suunnittelulla mahdollisuus saada kaupallisiin peleihin, sanoo tohtorikoulutettava Kathrin Greling Saskatchewanin yliopistosta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa