Rainbow myrkkykasvikset vei kolme sairaalaan, ostajat etsittiin S-etukortin tietojen avulla

Rainbow Ruokaisat Pannukasvikset 450 g -tuote vedettiin myynnistä 15.5.2013, koska se saattaa sisältää sinne kuulumattomia datura-rikkakasvin (hulluruoho) siemenkotia. Kuluttajia neuvotaan lopettamaan tuotteen käyttö ja hävittämään tuote.

SOK on Eviran luvalla selvittänyt tuotetta ostaneet asiakkaat S-ryhmän kassajärjestelmän ja S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin tietojen avulla. SOK tiedottaa parhaillaan yhteensä noin 30 000 tuotteen 11.2.2013 jälkeen ostanutta asiakasta kirjeitse, sähköpostilla sekä tekstiviestillä.

S-ryhmän tietoon on tullut kolme tapausta, joissa kuluttajalle on aiheutunut sairaalahoitoa vaativia oireita. Eviran myrkytystietokeskuksesta saamien tietojen mukaan viiden henkilön on rekisteröity saaneen oireita, jotka mahdollisesti sopivat daturan sisältämien alkaloidien aiheuttamiksi.

Olen erittäin pahoillani tuotevirheestä aiheutuneista ongelmista ja sairastapauksista. Teemme kaikkemme, että vastaavaa ei tulevaisuudessa pääse tapahtumaan, kertoo suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen SOK Päivittäistavarakaupan ketjuohjauksesta.

SOK:n ja belgialaisen Dujardin Foodsin selvityksen mukaan on todennäköistä, että datura-rikkakasvi on päätynyt tuotteeseen espanjalaisten romano-papujen mukana jonkin valmistajan sopimusviljelijän pellolta tai peltolohkolta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa