Se on loppu nyt – Jäätelöautot poistuvat liikenteestä

Jäätelöautojen tunnussävelmä on pian historiaa, sillä viimeiset jäätelöautojen reitit ajetaan 18.8.2013. Kotijäätelö ehti toimia Suomessa 20 vuotta.

Suomen Nestlé kävi loppuvuonna jäätelöautojen toiminnasta vastaavien franchising-yrittäjien kanssa neuvotteluja toiminnan jatkosta. Neuvottelut käytiin, sillä Kotijäätelö ei ole saavuttanut taloudellisia tavoitteitaan Suomessa.

Neuvotteluissa toimintaa päätettiin jatkaa elokuun puoliväliin saakka Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, osassa Kainuuta ja osassa Etelä-Savoa.

Kesäkuussa on toiminut Syntymäpäivä näkyy jäätelöautojen markkinoinnissa. Heinäkuussa etuasiakkaille on tiedossa maistuvia tarjouksia ja elokuussa jäätelöautoissa on luvassa loppuunmyynti.

Liiketoiminnan jatkaminen valtakunnallisesti toistaiseksi ei osoittautunut taloudellisesti kestäväksi ratkaisuksi. Jäätelön kokonaiskysyntä on laskenut merkittävästi Suomessa vuosina 2011–2012, ja kokonaiskysyntä on jatkanut laskuaan myös kuluvana vuonna.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa