Suomen erikoinen laki: ”Humalassa ei saa ajaa kuin partaa”

YLE kertoo mielenkiintoisesta kohdasta Suomen laissa, joka koskee polkupyörällä polkemisesta päihtyneenä. Lain mukaan liikennejuopumus, mutta sen ain rikkomisesta ei kuitenkaan seuraa mitään.

Promillerajaa ei ole. Poliisin kanta on kuitenkin vanhaa sanontaa lainaten, että humalassa ei saa ajaa kuin partaa. Ja sitäkin vain varovasti, kertoo Liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö Jussi Pohjonen.

Hevosajoneuvoa eli vaikkapa ravivaunu tai rekeä koskee sama juttu. Poliisin langettama sanktio on käsky taluttaa, mutta sille ei kuitenkaan ole aika- tai kilometrirajaa. Eli pukille voi hypätä poliisin kadottua horisonttiin.

Meillä Suomessa kun ei ole promillerajaa, niin toisin kuin moottoriajoneuvon kuljettaja, pyöräilijä ei ole velvollinen puhaltamaan. Saksan 1,6 on kyllä törkeä raja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa