Uudet viiden euron setelit aiheuttavat ongelmia, myyjät luulevat väärennöksiksi

Uudet viiden euron setelit tulivat Suomessa käyttöön vapun jälkeen. YLEn mukaan setelit aiheuttaneet ikäviä ongelmia, sillä niitä ei ole aina hyväksytty maksuvälineiksi, koska tietämättömät myyjät luulevat niitä väärennöksiksi.

Setelit poikkeavat ulkonäöltään vain vähän vanhoista. YLEn toimittaja testasi Kampin kauppakeskuksen liikkeissä, että miten myyjän suhtautuvat seteleihin. Ulkomuotoa ihmeteltiin yhä.

Ei näytä itse asiassa yhtään tutulta. Olisin kyllä ottanut maksun silti vastaan, sillä se näyttää ihan ehdalta. Kun katsoo kaikki hologrammit ja tunnusmerkit, mitä siitä löytyy, niin olisin kyllä ottanut, toteaa Vero Modan myyjä Jonna Toivoniemi.

Suurta kampanjaa uusista seteleistä ei järjestetty. Suomen Pankki katsoo tiedottaneensa tarpeeksi ja rahatekniikan päällikön Paavo Pertun mukaan sana on varmasti mennyt perille. Helsingin yrittäjien toimitusjohtaja Pia Pakarinen on aivan toista mieltä, sillä tiedotuslehtisiä lähetettiin yhteensä 50 000.

Koko maan laajuisesti määrä ei riitä. Markkinointia kannattaisi kohdistaa paremmin. Esimerkiksi meillä on hyvät tiedostot kivijalkayrittäjistä, jotka toimivat Helsingin alueella ja he tietysti olisivat etunenässä niitä, jotka tarvitsevat tiedon uusista seteleistä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa