Varo näitä rahankerääjiä ja autojen pysäyttäjiä

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa rahaa keräävistä ulkomaalaisista huijareista, joilla on ollut asianmukaisen näköiset rahankeräyslistat mukanaan. Huijarit ovat kertoneet keräävänsä rahaa hyväntekeväisyyteen.

Huijarit ovat pysäytelleet ihmisiä kadulla ainakin Espoon keskuksessa ja Leppävaarassa. Poliisi on ottanut keräystä tehneitä henkilöitä kiinni. Henkilöillä ei ole ollut rahankeräyslupaa, jonka vuoksi heille kirjoitettu sakot lievästä rahankeräysrikoksesta.

Henkilöiltä löytyneiden listojen perusteella ihmiset ovat antaneet useita 10 ja 20 euron lahjoituksia. Poliisi ei ole saanut näyttöä siitä, että kerättyjä rahoja olisi ollut tarkoitus käyttää minkäänlaiseen hyväntekeväisyyteen.

Samoin Espoon ja koko pääkaupunkiseudun alueella on esiintynyt autoja pysäytteleviä henkilöitä, jotka pyrkivät lainaamaan rahaa tai myymään rihkamaa. Heille poliisi on kirjoittanut sakkoja muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa