Verkkokauppa.comin Jack Daniel’s -savulastut rikkoo lakia

Verkkokauppa.com kertoo saaneensa kirjeen Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta Valviralta koskien väkevän alkoholijuoman tunnuksilla varustettujen tuotteiden myyntiä. Kyseessä on Jack Daniel’s -merkillä myytävistä grillikastikkeista ja savustuslastuista.

Kirjeessään Valvira toteaa tuotteiden esittämisen verkkokaupassa, Facebookissa, katalogissa tai muissa medioissa rikkovan alkoholilain 33 §:n 1 momentissa säädettyä väkevän alkoholijuoman mainonnan ja myynninedistämistoiminnan kieltoa.

Verkkokauppa.com lupaa noudattaa Valviran kehotusta ja piilottaa kaikki Jack Daniel’s -savustuslastujen etiketit ja lopettaa Jack Daniel’s -kastikkeiden myynnin. Verkkokaupassa olevat kuvat käsitellään vastaavasti ja kaikki tunnistettavat Jack Daniel’s -logot ja muut elementit piilotetaan nopeasti.

Haluamme noudattaa Suomen lainsäädäntöä, eikä asiassa ole mitään epäselvyyksiä. Piilotamme vaaditut elementit tuotepakkauksista ja jatkamme tuotteen myyntiä normaalisti. Jatkossa Jack Daniel’s -savustuslastut tunnistaa myymälässä paperipussista, jonka valkoisessa tarrassa lukee ’Viskitynnyrisavustuslastut’, kertoo asiasta Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa