Eläinlääkäri kokeili koiran asemaa, istui kuumassa autossa puoli tuntia

Eläinlääkäri Ernie Ward testasi, että miltä tuntuu istua parkkeeratussa autossa kuumana kesäpäivänä. Tarkoituksena oli samaistua koiriin, jotka jätetään autoon odottamaan.Istumisen alkaessa pysäköidyssä autossa ulkolämpötila oli 35 astetta. Vaikka auton kaikki ikkunat olivat raollaan, lämpötila nousi autossa korkeimmillaan 47 asteeseen. Ward istui autossa 30 minuuttia.

Minä hallitsen tätä tilannetta, tiedän missä mennään. Voin kuvitella kuinka avutonta ja pelottavaa koiralle olisi jäädä autoon, kun ei tiedä milloin omistaja palaa takaisin.

Itä-Savon haastattelema Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton (SEY) Savonlinnan ry:n eläinsuojeluvalvoja Marja-Liisa Kotro varoittaa, että koiralle voi kehittyä vaarallinen lämpöhalvaus jopa viidessä minuutissa.

Pieni auto ja suora auringonpaiste vievät äkkiä koiralta voimat ja tajun. Ei juominen pelasta koiraa lämpöhalvaukselta. Kun koira uupuu tarpeeksi, ei se jaksa sitä paitsi enää edes juoda.

koiratarra

Kategoria(t): Vinkit Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta artikkeliin Eläinlääkäri kokeili koiran asemaa, istui kuumassa autossa puoli tuntia

 1. Päivitysilmoitus: Koskettava lyhytelokuva kuumaan autoon jätetystä lapsesta - Pietar.in

 2. kuski sanoo:

  Mitä se puoltuntia on kun linja-autonkuljettajat istuvat maks. 5.5 tuntia paljon isomman ikkunan tanana kuin joku henkilöauton ikkuna eikä siellä kierrä ilma vaikka ikkunat olisi auki

  • Niina sanoo:

   Kuljettajilla harvemmin on kuitenkaan turkkia päällä kesällä. Ainakaan minä en sellaista pukeutumista harrasta.

   • Tosiasia sanoo:

    Turha verrata ihmistä ja koiraa turkki päällä, kun koiran ja ihmisen jäähdytys järjestelmät on täysin erilaiset.

  • ääliö! sanoo:

   Ja kuskilla se istuminen siellä on oma valinta, koirilta harvemmin kysytään ”musti, haluaisitko sinä istua autossa joka päivä puoli tuntia sillä välin kun mami käy salilla?” Se ei ole mustin ammatti.

   • Jeppis sanoo:

    Kuljettaja pääsee myös tilanteesta pois, toisin kuin autoon jätetty koira ja luulis taukoja olevan. En usko kenenkään kuljettajan ihan lämpöhalvaukseen asti tilassa istuvan. Kai uudemmissa busseissa on jo ilmastointi?

  • Nanna sanoo:

   Koiralla on turkki, bussikuski voi olla t-paidassa. Siinä se ero. Ja että bussikuski tietää milloin voi poistua ja saa itse juomansa !!!!!!!!!

  • lirppu sanoo:

   Ensinnäkin linja-autoissa on liikkeessä ilmastointi, paikallaan ollessaan kuski voi vaikka poiketa kahveelle. Toiseksi ihminen säätelee lämpöä hyvin eritavoin kuin koira, koira ei hikoile kuten ihminen. Tuo puolituntia voi olla jo kohtalokas koiralle ja jopa pienelle lapselle.

 3. inga.siltaoja sanoo:

  Kyllä meillä on koira mukana ja jätetään autoon kesäkuumalla, mutta huom se ei jää yksin, auton lasi auki ja koira melkein pihalla tai sitten mennään sillä aikaa pienelle kävelylenkille

  • tepa sanoo:

   oli tuossa testissäkin ikkunat raollaan! voi idiootti!
   ominä sitin viime kesänä poliisit paikalle jotka myös oli vihasia kun kaks koiraa oli jätetty helteellä pieneen autoon ikkunat raollaan, ne haukku ihan hädäs tai toinen niistä ja toinen yritti kaivautua pohjasta ulos, poliisitkin oli vihaisia koirien omistajalle. soitan edelleen jos satun paikalleen, vaikka sinun autosi kohdalle.

   • troo sanoo:

    Sisälukutaito kunniaan. inga.siltaoja kirjoitti, että ”huom se [koira] ei jää yksin”. Näin ollen koira mitä luultavimmin pääsee ulos jos visiitti venyy.

 4. Tanja sanoo:

  Tuo on jo eläimen laiminlyömistä ja pahasti jos jättää edes hetkeksi koiran autoon helteellä! miksi tämä on niin vaikea tajuta ihmisillä vai onko ne vain ne tyhmät ja ajattelemattomat jotka ei tajua? Se ei auta vaikka olisi se ikkuna kokonaan auki jos aurinko paistaa suoraan kohti autoa koska lämpötila nousee kuitenkin ihan liian korkealle koiralle.

 5. Lilja sanoo:

  Koira hikoilee vain varpaistaan ja tasaa lämpöä kielensä kautta. Lisäksi sillä on turkki kokoajan päällä. Ei voi millään tavalla verrata ihmiseen, joka hikoilee kauttaaltaan. Jättäkää ne koiranne kotiin, jos lähdette kauppa-asioille/huviajelulle/tms. Helpompaa sillä siellä on olla vesikupin äärellä, vaikka kuuma olisikin, kuin kiehua autossa vain sen takia, ettei omistaja osaa olla hetkeäkään ilman lemmikkiään. Pitemmillä matkoilla koira ulos autosta aina taukojen aikaan, vettä tarjolle ja koira varjoon. Turkin kastelu viilentää pitemmäksikin aikaa, kun vesi menee ihoon saakka, eikä jää vain turkin pintaan. Hyvä keino pitää koira helteiden aikaan kotosallakin viileämpänä.

 6. Päivitysilmoitus: Älä jätä koiraa kuumaan autoon - Pietar.in

 7. Päivitysilmoitus: Idiootti yritti todistaa, että vauvat ja koirat pärjäävät kuumassa autossa - Pietar.in

Vastaa