Keksittyjä kesätyöpaikkoja netistä, nuorelta vaadittiin vakuusmaksua

Porvoossa toimivan yrityksen nimissä oli jätetty työpaikkailmoituksia internetiin. Ilmoitusten taustalla on rekrytointifirma, jota ei ole edes olemassa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos, että eräs nuori nainen oli löytänyt kesätyötä tarjoavan ilmoituksen. Nuori oli käynyt internetissä sivuilla, jotka vaikuttivat kuuluvan kesätyöntekijöitä eri yritysten nimissä rekrytoivalle firmalle.

Sivuston kautta jätettyyn työpaikkahakemukseen rekrytointifirma vastasi sähköpostilla. Työpaikkaa hakeneen äidin epäilykset olivat heränneet, kun rekrytoiva yritys oli pyytänyt nuorelta vakuusmaksua kesätyöpaikan varmistamiseksi.

Äiti otti yhteyttä yritykseen, jonne netissä toiminut firma oli nuoria ilmoituksensa mukaan rekrytoimassa. Tällöin selvisi, ettei ko. yrityksellä ollut kesätyöpaikkoja auki eivätkä he olleet ilmoitelleet työpaikoista missään

Porvoossa toimivan oikean yrityksen edustaja teki asiasta ilmoituksen poliisille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa