Kolmea nuorta epäillään murhasta, syynä riita polkupyörästä

Alavudella paikallisen ravintolan varaston takaa löytyi viikonloppuna 57-vuotias mies surmattuna. Epäillyn henkirikoksen tutkinnan yhteydessä on pidätetty yksi 20-vuotias ja kaksi 17-vuotiasta paikkakuntalaista nuorta mieshenkilöä.

Pääepäiltyinä ovat 20-vuotias ja toinen 17-vuotiaista nuorukaisista. Kolmannen henkilön osuus saattaa jäädä vähäisemmäksi, mutta joka tapauksessa hänkin on tietoinen tapahtumien kulusta. Epäillyillä ei ole aiempaa merkittävää rikoshistoriaa.

Rikosta ennen uhrin ja epäiltyjen välillä oli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ulkopuolistenkin havaitsema suukopu, jossa epäilyt olivat syyttäneet uhria yhden epäillyn polkupyörän anastamisesta ja ryhtyneet selvittelemään asiaa väkivaltaisin keinoin.

Uhrin pään alueelle on kohdistettu sekä nyrkiniskuja että potkuja. Pään ja rintakehän alueelle on lisäksi kohdistettu muuta laadultaan tylppää väkivaltaa. Epäillyt ovat myötävaikuttaneet tutkinnan etenemiseen.

Uhrin lompakko ja kello oli anastettu, eli asiaa tutkitaan myös törkeänä ryöstönä. Henkirikoksen osalta esitutkintanimikkeeksi on määritelty murha, koska se saattaa täyttää tämän rikoslaissa ankarimmin rangaistavaksi määrätyn henkirikoksen tunnusmerkistön.

Paikkakunnalla hyvin tunnettua miestä pidettiin harmittomana oman tiensä kulkijana, eikä hän ollut häiriöksi kenellekään. Uhri oli eläkkeellä ja hän keräili ahkerasti tyhjiä pulloja ja tölkkejä ja sai niistä lisätuloja.

Uhri asui yksin, mutta hänen sisaruksensa kävivät säännöllisesti hänen luonaan. Uhri ei ole ollut tekemisissä poliisin kanssa vaikka useat paikalliset poliisimiehet hänet henkilönä ja keskusta-alueella liikkuvana tuntevatkin.

Lue myös:

Poliisi kertoi syyn mystiseen tiedotteeseen
Poliisi pyytää yleisöltä apua vakavan tapahtuman selvittämiseen

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Kolmea nuorta epäillään murhasta, syynä riita polkupyörästä

  1. Petri sanoo:

    Järjetöntä touhua.

Vastaa