Moottoripyörällä poliisia karkuun, pako päättyi vakavaan turmaan

Kuopiossa Petosella illalla kello 22.15 aikaan Pohjois-Savon poliisilaitoksen partio ryhtyi pysäyttämään alottomalla moottoripyörällä ajavaa moottoripyöräilijää jolla oli kyydissään matkustaja.

Moottoripyöräilijä ei noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä, vaan pakeni poliisipartioa erittäin kovalla nopeudella muun muassa kevyenliikenteen väyliä pitkin.

Poliisipartio menetti melko nopeasti näköyhteyden kovalla nopeudella pakenevaan moottoripyöräilijään. Hetken kuluttua he havaitsivat, että moottoripyörän kuljettaja oli menettänyt moottoripyörän hallinnan ja suistunut ulos tieltä Rauhanlahdentien ja Tammentien risteyksessä.

Moottoripyöräilijä törmäsi tieltä suistuessaan tien vierssä olleeseen koivuun. Kuljettaja ja matkustaja olivat lentäneet useita kymmeniä metrejä ilmassa puuhun törmäýksen jälkeen.

Poliisipartion saapuessa onnettomuuspaikalle, oli kuljettajana toiminut vuonna 1990 syntynyt mieshenkilö loukkaantunut vakavasti ja oli tajuton. Moottoripyörän matkustajana ollut saman ikäinen henkilö oli myös loukkaantunut vakavasti. Molemmat onnettomuuden uhrit kuljetettiin KYSS:iin.

Poliisin mukaan moottoripyörä oli anastettu ja kuljettajan epäillään olleen alkoholin vaikutuksen alainen kuljettaessaan anastettua moottoripyörää. Pohjois-Savon poliisilaitos jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa