Nuorilla huolestuttava tapa: ”Väistelevät laskuja”

Virolaisen kulutusluottoihin erikoistuneen BIGBANKin omilla asiakkaillaan teettämä kysely kertoo huolestuttavaa tietoa nuorista. Jopa 73 prosenttia alle 25-vuotiaista lykkää laskujen ja virallisten kirjekuorien avaamista välttääkseen stressiä ja ahdistusta.

Nuoret välttelevät myös tilin saldon katsomista, jotta todellisuus ei paljastaisi karuja kasvojaan. Alle 25-vuotiaista vastaajista 55 prosenttia välttelee tiliotteen katsomista.

Nuoren ihmisen mielestä vastuu omasta taloudesta voi tuntua pelottavalta. ”Härkää sarvista” -asenne helpottaa kuitenkin rahankäytön suunnittelua, ja laskujen avaaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa antaa myös enemmän aikaa valmistautua laskun maksamiseen, toteaa BIGBANKin Suomen maajohtaja Veiko Kandla.

Positiivista on puolestaan se, että ikäryhmän edustajista peräti 96 prosenttia potee huonoa omaa tuntoa holtittomasta rahankäytöstä usein tai toisinaan.

Reippaimmin laskujen kimppuun käyvät yli 60-vuotiaat ja yli 40 000 euroa vuodessa tienaavat vastaajat. BIGBANKin kyselytutkimuksen mukaan näyttää siltä, että ajan kanssa taloudenpitoon totutaan ja ikä tuo rohkeutta totuuden kohtaamiseen.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa