Poliisi varoittaa: Pimeään taksiin nouseva ryöstetään surutta

Pirkanmaalla on tämän vuoden puolella tapahtunut 19 kappaletta tapauksia, joissa tuntemattoman kyytiin nousseen pankkikortin tunnusluku on urkittu ja tili tyhjennetty.

Viimeksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kolmen jälkeen ravintolasta poistunut mies houkuteltiin autoon ja luvattiin kyyti kotiin, jos hän vastapalvelukseksi tankkaisi autoon hieman polttoainetta.

Mies vietiin automaattiasemalle, jossa hän tankkasi autoon polttoainetta maksaen sen pankkikortilla. Kyytiä tarjonneet olivat urkkineet samalla pankkikortin tunnusluvun. Tämän jälkeen seurue kyyditti miehen kiinni olevalle huoltoasemalle, ja jättänyt sinne.

Seurue oli anastanut miehen kortin ja tyhjentänyt tilin tunnuslukua hyväksi käyttäen. Toisissa tapauksissa kortin tunnusluku on urkittu jo ravintolassa, toisissa mukaan lähtenyttä uhria on uhkailtu ja joissakin tapauksissa myös pahoinpidelty.

Osa uhreista on kyyditetty kotiin asti, ja vasta jälkeenpäin heille on selvinnyt että heidän tilinsä on tyhjennetty. Joskus uhrin mukana on menty tämän kotiin ja anastettu sieltä rahat ja arvotavarat. Joissakin tapauksissa uhri on epäillyt tulleensa huumatuksi.

Yhteistä tapauksissa on ollut se, että ne on tehty iltaisin tai öisin Tampereen keskustassa, ja tekijöillä tai osalla heistä on ollut romaniolemus. Lisäksi näyttäisi siltä, että kyyditettäviksi on pyritty saamaan nimenomaan juovuksissa olevalta vaikuttavia henkilöitä.

Poliisi kehottaa olemaan käyttämättä pimeitä takseja, tai muutoin lähtemästä tuntemattomien kuljetettavaksi. Lisäksi tämänkaltaisista ja muistakin tapauksista tulee tehdä rikosilmoitus mahdollisimman pian. Näin poliisilla on paremmat mahdollisuudet saada tekijät vastuuseen teoistaan.

Poliisi varoittaa: Pimeään taksiin nouseva ryöstetään surutta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun