Sähkömopolla 1250 kilometriä helpon liikkumisen puolesta

Helsingistä, Invalidiliiton pihasta starttaa maanantaina 1.7.2013 klo 12 Jan Huopaisen sähkömopo kohti Rovaniemeä. Hän aikoo ajaa sähkömopolla lähes 1250 kilometriä meidän kaikkien liikkumisen helppouden puolesta.

On asioita, joiden puolesta kannattaa matkata vaikka halki Suomen. Yksi niistä on meidän kaikkien liikkumisen helppouden puolesta puhuminen, toteaa Jan Huopainen.

Huopainen pysähtyy sähkömopomaratoninsa varrella 12 kaupungin torilla, missä jokainen voi osallistua yleiseen esteettömyyskeskusteluun. Paitsi tulemalla paikan päälle toritapahtumiin tai sähkömoporeitin varrelle, jokainen voi jakaa kokemuksiaan havaitsemistaan helpoista ja hankalista paikoista myös verkossa Helppo liikkua -sivustolla.

Jossain elämänsä vaiheessa jokainen meistä hyötyy esteettömyydestä ja liikkumisen helppoudesta vaikkapa painavien kassien, lastenvaunujen, pyörän, rollaattorin kanssa.

Yhteistyökumppaneiksi villin unelmansa toteuttamiseen Jan Huopainen on saanut Invalidiliiton, Cumuluksen, Garmin Suomen, 24rentin ja RehaMedin. Projektin suojelijana toimii sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Esteetön ympäristö on kaikille hyvä ympäristö. Siellä on jokaisen helppo liikkua ja toimia. Tämä tempaus näyttää, että meidän on muistettava esteettömyys kaikessa – rakentamisessa, liikenteessä, palveluissa ja sähköisessä asioinnissa, ministeri Risikko kertoo.

Sähkömopokuskia voi kannustaa eteenpäin ilmestymällä starttipaikalle, toritapaamisiin tai liittymällä ajoseuraan matkan varrella. Matkan alettua Jania voi seurata reaaliaikaisesti myös GPS-seurannan kautta. Reittisuunnitelma, kuvia ja lisätietoja löytyy verkkosivuilta ja Facebookista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa