Varo tätä kesäistä ilmiötä

Lahden keskustasta Päijät-Hämeen poliisi tapasi 05.06.2013 laittomasti rahaa kerännen neljän Romanialaisen porukan. Poliisilla oli tiedossa tämän tapainen toiminta, jota oli tapahtunut toukokuussa pääkaupunkiseudulla.

Romaniasta kotoisin olevat alle 30-vuotiaat henkilöt jalkautuivat keskustaan ja esittivät pääasiassa vanhemmille kadun kulkijoille suomenkielisen keräyslistan, jossa vakuutettiin kerättävän rahaa invalidien sekä kuuromykkien lasten yhdistykselle.

Poliisi takavarikoi osan laittomasti kerätyistä rahoista ja kerääjiä rangaistiin sakolla lievästä rahankeräysrikoksesta. Poliisi varoittaakin edellä kuvatunlaisesta toiminnasta, jota näytetään jatkettavan ainakin Etelä-Suomen kaupungeissa.

Myös vanhempien naisten kaulakorujen näpistykset kaulalta ovat tulleet jälleen ajankohtaisiksi. Lahdessa viimeisin tapaus sattui sunnuntaina, kun kaksi ulkomaalaista naista olivat pysäyttäneet vanhuksen ja alkoivat esitellä erilaisia koruja.

Naiset olivat onnistuneet näpistämään vanhuksen kaulalta yli 300 euron arvoisen kaulakorun ja tilalle oli jäänyt rihkamakoru. Tämäntapaisella toiminnalla rahoitetaan kesäistä oleskelua Suomessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa