Mies kyllästyi murtovarkaisiin: Ampui nuoria puuluodeilla

Kiuruveden Niemiskylässä nuorisoa kohti oli ammuttu haulikolla. Pohjois-Savon hätäkeskukseen tuli asiasta ilmoitus maanantaina klo 01.50 aikaan.

Asiaa selvittämään menneelle poliisipartiolle selvisi, että nuoret olivat menneet tutkimaan vanhaa hylätyn näköistä rakennusta. Rakennuksesta oli tullut mies ja ampunut kaksi kertaa nuorten perään. Nuoret pääsivät pakenemaan paikalta eikä kukaan loukkaantunut ampumisen seurauksena.

Poliisi tavoitti kotoaan talossa asuvan vuonna -79 syntyneen miehen. Mies kertoi, että hänen asuntoon oli murtauduttu ja tehty ilkivaltaa usean edellisyön aikana. Nyt mies oli valmistautunut puolustautumaan tekemällä veljeltään lainamaan haulikkoon puuluotisia patruunoita.

Maanantaita vastaisena yönä mies oli herännyt, kun rakennuksen sisällä oli ollut henkilöitä. Mies ottanut haulikon ja käskenyt sisään tunkeutujia pysähtymään. Nuoret olivat paenneet ulos ja mies oli ampunut kaksi laukausta perään.

Mies kertoi, että tarkoituksena oli ainoastaan merkata epäilty murtovaras. Hän oli testannut aiemmin turvallisen ampuma-etäisyyden puupatruunoilla, ja ampunut nyt siltä ettei kukaan loukkaantuisi.

Mies oli ampumisen jälkeen soittanut hätäkeskukseen sekä paikalliseen terveyskeskukseen, jonne hän oli antanut ennakkovaroituksen mahdollisesta ampumavammasta, kertoo poliisi.

Asiaa tutkitaan seitsemän vuosina 93-97 -syntyneen nuoren (ulkopaikkakuntalaisia) osalta epäiltynä varkauden yrityksenä ja ampuneen miehen osalta ainakin laittomana uhkauksena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa