Mies sai runkonumeron ansiosta varastetun polkupyöränsä takaisin yhdeksän vuoden jälkeen

Keravalla eräänä kuluvan heinäkuun yönä poliisipartio löysi hylätyn polkupyörän, jota epäili varastetuksi. Poliisi käänsi pyörän ympäri nähdäkseen keskiöstä polkupyörän runkonumeron.

Runkonumeron perusteella kävi ilmi, että kyseinen polkupyörä on ilmoitettu varastetuksi Keravalta syyskuussa 2004. Pyöränsä varastetuksi ilmoittanut mies sai kulkupelinsä takaisin käyttökuntoisena lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Ellei polkupyörän omistaja olisi aikanaan ottanut ylös pyöränsä runkonumeroa, olisi pyörän palautuminen alkuperäiselle omistajalleen ollut käytännössä mahdotonta, Keski-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

Poliisi rohkaisee kaikkia polkupyörän omistajia ottamaan talteen polkupyöränsä runkonumeron mahdollisen varkauden varalle. Runkonumero on ainoa varma keino, millä poliisi voi tunnistaa anastetun polkupyörän oikean omistajan.

Sama ohje koskee kaikkea tunnisteellista omaisuutta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa