Näin saat parhaat messukuvat

Asuntomessuja yli 15 vuotta kuvannut valokuvaaja Antero Tenhunen antaa ohjeita, että miten nappaat parhaat messukuvat. Osa ohjeista toimii myös muussa kuvaamisessa. 

Unohda salama

  • Salama lätistää tunnelman, pyri siis kuvaamaan ilman salamaa. Parhaan tunnelman saa luotua erillisellä salamalla, mutta opettele aluksi kytkemään automaattisalama omasta kamerasta pois päältä.

Seuraa valon suuntaa

  • Kiinnitä huomio valon suuntaan. Valon on hyvä osua kuvauspuolelle, esimerkiksi julkisivua tai puutarhaa kuvattaessa. Vastavaloon kuvattaessa valo on kylmää ja sinistä. Kuvauspäivänä pieni pilvipouta on parempi kuin pilvetön taivas.

Keskity itselle tärkeisiin yksityiskohtiin

  • Mukavia muistikuvia ja onnistuneita messukuvia saa tarttumalla yksityiskohtiin. Lehdistä ja verkosta löytää kuvia talojen julkisivuista, mutta yksityiskohdat muistuvat helpoiten mieleen omia kuvia selaamalla. Kuvaa siis kivat lamput, kivetykset, astiat, kauniit pinnat ja muut yksityiskohdat itse.

Tallenna inspiroivat kokonaisuudet

  • Kun näet jotakin inspiroivaa, pidä huoli, että kokonaisuus säilyy kuvassa. Kuvasta näet myöhemmin miten elementit sopivat yhteen. Kuvaamalla yhtenäisiä kokonaisuuksia saat kuhunkin ympäristöön valmiiksi pohditut sisustusideat mukaasi.

Kuvaa merkit, hinnat ja hankintatiedot

  • Kun näet messutaloissa jotakin mitä haluat hankkia, ota hankintatiedoista kuva. Kuvaamalla merkit ja nimilaput löydät hankintavaiheessa uuden unelmasi helposti!

Lisävinkki kotikuvaajille:

  • Laita kaikki valot päälle. Sisustuksen valaistus on tärkeä tunnelman luoja. Valo tuo kuviin lämpöä ja kodikkuutta. Hyvällä valaistuksella saa myös vältettyä salaman käytön.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa