Poliisi: Varo tätä temppua

Satakunnan alueella on liikkunut ulkomaalaisia henkilöitä, jotka ovat anastaneet useilta ihmisiltä kaulakoruja suoraan kaulasta, varoittaa Satakunnan poliisilaitos.

Anastus tapahtuu yleensä niin, että ulkomaalainen tai useampi tulee kysymään sopivalta uhrilta esimerkiksi kellonaikaa tai jotain osoitetta. Samalla uhrille yritetään myydä rihkamakoruja ja saada uhrin huomiokyky herpaantumaan.

Tämän jälkeen uhria halaillaan ja kiitellään ylenpalttisesti sitten poistutaan nopeasti paikalta. Tilanteen jäljilta uhrilta on yleensä kadonnut kaulakoru kaulasta ja tilalla saattaa olla rihkamakoru.

Itselle vieraita ihmisiä ei siis kannata päästää liian lähelle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa