Poliisiauto lukee pian rekisterikilpesi, ilmoittaa epäilyttävät autot

Helsingin Sanomat kertoo, että lähivuosina poliisi hankkii uusia autokameroita, joilla suuri osa poliisiautoista alkaa tallentaa liikenteestä jatkuvaa videokuvaa. Nykyisin poliisi voi kuvata liikennettä vhs-nauhalle.

Lisäksi poliisiautoihin tulee automaattinen rekisterikilpien tunnistusjärjestelmä. Järjestelmän avulla on tarkoitus etsiä liikenteestä varastetut, rikoksiin liittyviksi epäillyt ja katsastamattomat ajoneuvot sekä ne, joiden vero on jäänyt maksamatta.

Parhaillaan laitteiden toimittajaa etsitään tarjouskilpailulla. Ensimmäiset autot voidaan varustaa uusilla laitteilla ensi vuoden aikana.

Tarkoituksena on, että tarvittaessa poliisipartio seuloo ja ottaa talteen tietyn videomateriaalin työvuoronsa päätteeksi. Kaikki muu materiaali hävitetään, sanoo Poliisihallituksen ylitarkastaja Risto Laine.

Videotallennusjärjestelmä hankitaan lähivuosina enintään 400-900 autoon. Rekisterikilven tunnistussovelluksen saa 100-300 autoa. Yhteensä poliisilla on noin 1700 autoa, joista 700-800 on varustettu poliisin ulkoisilla tunnuksilla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa