Veneen myyjää huijattiin netissä – ”Kuin malliesimerkki poliisin nettisivulta”

Porvoossa heinäkuun alussa paikkakuntalainen mies halusi myydä veneensä, joten hän laittoi internetissä olevalla sivustolle ilmoituksen. Sen jälkeen ostajaksi ilmoittautui ulkomaalaiseksi mieheksi esittäytynyt henkilö.

Ostaja oli kovin kiinnostunut ja halusi järjestää kaupan sekä kuljetuksen. Ongelmaksi tuli tilapäinen rahapula. Ostaja sai myyjän maksamaan etukäteen rahdin ja vakuutusmaksun, jotka nousivat lähes puoleentoista tuhanteen euroon.

Summa luvattiin palauttaa koko veneen kauppasumman maksussa. Sen ja myyjän kulut piti olla maksettu, jonka ostaja kertoi lähettäneensä välitystilille. Ostaja kertoi kuitenkin maksaneensa vahingossa tuhat euroa liikaa ja pyysi myyjää maksamaan summan takaisin.

Tästä myyjä kieltäytyi, kun arveli tulleensa huijatuksi. Ostajasta ja maksetuista rahoista ei ole mitään tuon jälkeen kuulunut ja vene on edelleen myynnissä.

Tapaus on kuin malliesimerkki poliisin nettisivulla esitetyistä tavoista huijata internetissä. Sivun lukeminen ei vahingoita mitään eikä ketään, mutta saattaa säästää mielipahalta ja silkkaa rahaa.

Pietari

Vastaa