Vihtavuoren räjähdetehdas vaarasssa räjähtää – ”Tehtaasta tuskin jäisi mitään jäljelle”

Laukaan Vihtavuoren räjähdetehtaalla on käynnissä vaaratilanne, kerrotaan viranomaisten televisiossa lähettämässä hätätiedotteessa. Vihtavuoren asukkaita evakuoidaan parhaillaan.

Keski-Suomen poliisi kiertää asuntoja yhdessä puolustusvoimien kanssa asunto asunnolta. Ihmiset voivat poistua asunnoistaan myös oma-aloitteisesti, joilloin heitä pyydetään siirtymään välittömästi pois taajaman alueelta.

Evakuointipaikat ovat Sydän Laukaankoulu sekä huonokuntoisille vanhuksille Laukaan päiväsairaala.

Uusi Suomi kertoo, että räjähdetehtaan jätekonttiin on joutunut tuntematon aine. Se on käynnistänyt kemiallinen reaktion, joka saattaa aiheutta valtavan räjähdyksen.

Jos säiliö syttyy, se voi räjähtää, mikä voi johtaa 40 tonnia räjähteitä sisältävän räjähdevaraston räjähdykseen. Jos niin käy, tulee iso kuoppa, ja räjähdyksen vaikutukset, pelkkä paineaaltokin, ulottuvat laajalle, toteaa Keski-Suomen pelastuslaitoksen palopäällikkö Juha Saario.

Pelastustoimi pysyy 900 metrin päässä räjähdevarastoista. Puolustusvoimien pioneerit tutkivat, voiko säiliön kemialliselle reaktiolle tehdä jotain.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa