Äiti lähti ravintolaan, jätti sairaan vauvan kotiin

YLE uutisoi, että Itä-Hämeessä vuoden 2012 heinäkuussa päihtynyt viiden kuukauden ikäisen pojan äiti lähti kello 22 jälkeen jatkoille ravintolaan yhdessä naiskaverinsa kanssa.

Diabetesta sairastava poika jäi kotiin äidin sukulaismiehen kanssa, joka oli humalainen ja muutoinkin lapsesta huolehtimaan kykenemätön.

Sivulliset ottivat yhteyttä lastensuojeluun ja he menivät asuntoon poliisien kanssa kello 01.45. Sukulaismies makasi sohvalla sammuneena. Viranomaiset ottivat yhteyttä äitiin, joka paiskasi aluksi puhelimen kiinni.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa syyttäjä vaatii 1970-luvulla syntyneelle äidille rangaistusta heitteillepanosta. Syyttäjä vaatii Käräjäoikeus antaa asiassa kansliatuomion tämän kuun lopulla.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin Äiti lähti ravintolaan, jätti sairaan vauvan kotiin

 1. päivi koskinen sanoo:

  huostaan vaan lapsi

 2. markus laitinen sanoo:

  sairasta touhua… minulta ja vaimolta vietiin ainoa poika neljän keskenmenon jälkeen. sosiaaliviranomaiset eivät antaneet edes mahdollisuutta näyttää avohuollon tukitoimin, että meistä on vanhemmiksi… olimme hankkineet tulevalle lapselle kaikki valmiiksi, ja koti oli siisti muutenkin kuin heidän kotikäynnillään… huostaanotto aiheutti minulle henkisen romahduksen, ja joudun vieläkin syömään rytmihäiriölääkkeitä. yritin asian takia pari kertaa itsemurhaa, ja hajotin kiukuissani kaikki lasivitriinien ovet ym… elämä meinasi tosissaan lähteä totaalisesti hallinnasta… itselläni on kahdeksan vuoden lastenkotitausta, ja pojan tapaamiset olisivat pari kertaa kuussa lastenkodissa. sanoin sossuille, että poika saa nyt minun puolestani olla tukiperheessä, enkä pidä sinne suuntaan mitään yhteyttä… kehtasivat vielä sossut sanoa, että”älä hylkää poikaasi” totesin vain, että tulkoon poika sitten aikanaan minun luokseni, jos haluaa tavata… suomen lastensuojelu asiat ovat mielestäni täysin retuperällä… meidän kohdallamme huomioitiin mm. paikkaansa pitämättömiä huhuja, ja lyötiin narkkarin leima otsaan pelkkien nimettömien ilmoitusten perusteella, joiden mukaan liikuimme vaimoni kanssa nimettömien huumeita käyttävien henkilöiden kanssa… huomioitakoon, että kummallakaan meistä ei ole papereissa minkäänlaista huumausainetaustaa… kävimme a-klinikalla puoli vuotta antamassa puhtaita seuloja. eipä se mitään auttanut, kun sossut keksivät jatkuvasti uusia juonia, koska olivat selvästi jo ennen pojan syntymää päättäneet viedä meiltä sen ainoan valopilkun elämästä… pakko oli tähän laittaa kommentti, koska tuntuu pahalta lukea kaikkea tällaista, ja tiedostaa miten itse olisi rakkaasta lapsestaan huolehtinut… näin asiat hoidetaan forssassa, ja täällä pätee sama kuin muuallakin, että kaikki hörhöt ja mielisairaat saavat pitää lapsensa, eikä asioihin puututa ennen kuin jotain vakavaa tapahtuu… sana ”LASTENSUOJELU” on ainakin minulle aivan mitäänsanomaton käsite… katsokaa youtubesta lataamani video ”ensimmäinen lapsi” sitä tehdessä pääsi yksi jos toinenkin kyynel…

 3. Maire Kousa sanoo:

  Onko kaiken tämän syynä liian vähäinen henkilökunta lastensuojelun puolella? Osataanko ennakoida mahdolliset pienten lasten yksin jättämiset? Ymmärtävätkö vanhemmat mistä on kysymys? Ymmärretäänkö, että nuori yksinhuoltajaäiti voi haluta lähteä ulos aivan mahdollisen tarpeen vaatiessa? Onko mahdollista ennakoida tapaukset? Resurssit? Lapsi on kaikkien vastuulla – ei vain vanhempiensa – mehän odotamme heistä veronmaksajia ja muiden elättäjiä.

 4. Marja Liisa Haapala sanoo:

  Äiti on pahimman kautta kokenut oman kykenemättömyytensä. Mikäli äiti haluaa muuttaa elämäntapaansa ja yrittää tosissaan, niin lapsi voidaan palauttaa äidille ja tukitoimet kotiin.

Vastaa