Kahvinkeitto katkaisi työttömyysturvan

YLE kertoo parkanolaisesta Eija Partasesta, jonka elämä mullistui vuoden alussa, kun hän auttoi ystäväänsä kierrätyskeskuksen avaamisessa. Ylä-Satakunnan uutiset teki kierrätyskeskuksen muutosta uusiin tiloihin jutun.

Nyt Ylä-Satakunta kertoo, että tämä katkaisi Partasen työttömyysturvan. Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston mukaan Partasen toiminta ei ollut vapaaehtoistyötä.

Menin auttamaan häntä niin, että lähdin kahvinkeittäjäksi avajaisiin. Siitä sitten tuli ilmoitus työkkäriin, että olen siellä töissä ja korvaukset menivät poikki saman tien, Partanen sanoi Yle Tampereen haastattelussa.

Päätöksessä vedottiin työttömyysturvalain kohtaan, jossa sanotaan, että työnhakijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen, jos hän työskentelee palkatta yrityksessä tai sellaisissa tehtävissä, jotka yleisesti tehdään työsuhteessa tai yritystoimintana.

Kierrätyskeskuksen omistaja Marja Voutilainen pitää päätöstä pöyristyttävänä, koska toiminta täyttää vapaaehtoistyön ehdot. Kierrätyskeskuksella ei ole palkattuja työntekijöitä eikä verotettavia tuloja.

Työttömyysturvaa ilman tammikuun 10. päivästä lähtien ollut Partanen kertoo, että viime kuussa jäi 19 euroa ruokarahaa. Hän on kuitenkin jatkanut ystävänsä auttamista kierrätyskeskuksessa.

Jos en olisi täällä, niin olisin jossain hullujenhuoneella, Partanen sanoi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa