Karhu pahoinpiteli miehen

Alavudelta Holkonkylältä tuli hätäkeskukseen sunnuntaina 18.8. kello 14.15 aikaan ilmoitus, että karhu on hyökännyt keski-ikäisen miehen päälle.

Mies oli hölkännyt metsäautotiellä kohdassa, jossa oli nuorta taimikkoa. Mies oli jo ohittanut karhun, kun hänen takaansa oli alkanut kuulua murinaa ja katsottuaan taakseen hän oli nähnyt karhun. Karhu oli ollut kahdella jalalla tiellä. Mies kuljetettiin ensihoidon jälkeen Seinäjoelle sairaalaan.

Karhu oli hyökännyt takaapäin hieman viistosti miehen kimppuun, pyöritellyt ja kaatanut maahan. Mies arveli menettäneensä tajun hetkeksi. Karhu oli purrut miestä vasempaan olkavarteen ja kyynärtaipeeseen. Selässä oli raapimisjälkiä sekä kasvoissa naarmuja ja vasen silmä on mustunut.

Karhua jäljittämään lähti kaksi miestä ja koira. Karhua jäljestettiin yli 13 kilometriä, kunnes poliisi teki päätöksen jäljestyksen lopettamisesta.  Tässä vaiheessa jäljestäjät olivat vähintään puoli tuntia karhua jäljessä.

Mukana ollut virka-apuryhmän jäsenelle oli annettu tehtäväksi tarkkailla paikkaa ja ilmoittaa havainnoistaan. Karhu oli poistunut sellaiseen suuntaan, jossa sen ei katsottu olevan välittömästi vaaraksi ihmiselle. Missään jäljestyksen vaiheessa ei karhusta saatu näköhavaintoja.

Poliisi on yhdessä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kanssa selvittänyt, että voisiko karhu olla ns. ”pantakarhu”. Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei karhua ollut pannotettu. Poliisilla ei ole tietoa karhun sukupuolesta eikä iästä eikä siitä, että olisiko karhulla ollut pentua. Tällä hetkellä ei ole mitään tietoa siitä miksi karhu on hyökännyt ihmisen päälle.

Karhu pahoinpiteli miehen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun