Liikennevalistusvideo vuodelta 1957 huvittaa

Poliisin päivää vietetään lauantaina 31. elokuuta. Sen kunniaksi Oulun poliisilaitos on julkaissut historiallisen kaitafilmikameralla kuvatun valistusvideon: liikennettä Oulussa 1957.

Videolla on alunperin pyritty tuomaan esille virheellinen ja oikea liikennöimistapa. ”Oululainen, noudata olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta liikenteessä” valisti Oulun poliisi vuonna 1957 kuten taustamusiikin liikennelaulussakin opetetaan.

Oulun kauppatorille lauantaina 31.8. klo 11 – 14 voi mennä tapaamaan poliisia. Päivän teemana on poliisi palvelee, jonka mukaisesti esillä ovat lupapalvelut.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa