Poliisi: ”Outo mies” soitti ja kertoi syyn lasten kuvaamiselle

Lohtajalla koulun lähistöllä lapsia kuvannut Jussi on ottanut yhteyttä Kajaanin poliisipäivystykseen, luettuaan Kainuun Sanomien nettisivuilta jutun ”Oudosta miehestä varoitettiin Kajaanin Lohtajalla”.

Jussi oli viikolla 33 Kainuussa kuvausmatkalla, koska valmistelee kuvausryhmänsä kanssa kuvakirjaa Kainuusta. Hän oli kuvannut useita kohteita ja eri-ikäisiä ihmisiä eripuolella Kajaania jättäen näille yhteystietonsa.

Lohtajalla Jussi oli kuvannut ala-asteikäisiä poikia hiekkakentällä leikkimässä ja lähestyneensä heitä asiallisesti kertoen työnsä luonteesta ja kuvaamisen tarkoituksen.

Poliisi jutteli Jussin kanssa asiasta ja siitä, kuinka jatkossa vastaavissa tilanteissa olisi hyvä toimia. Poliisi ei tutki asiassa rikosta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa