Poliisi varoittaa: 200 euron vaihtorahahuijaus onnistui

Kristiinankupungissa torstai-iltana huoltoasemalla maksun yhteydessä huijattiin rahaa kassasta. Toimintatapa on tyypillinen tämän tyyppisille huijauksille ja sitä on esiintynyt aikaisemminkin eri puolella Suomea.

Tekijä oli tehnyt pienet ostokset ja kassassa maksanut ne aidolla 500 euron setelillä. Mies oli saanut vaihtorahaa takaisin myyjältä. Tämän jälkeen paikalle oli ilmestynyt miehen rikoskumppaneita, jotka olivat aiheuttaneet hälinää kassalla.

Tässä vaiheessa mies ilmoitti, että ei haluakaan ostaa tavaroita. Myyjä antoi 500 euron setelin takaisin ja sai mieheltä takaisin vaihtorahat. Seurueen poistuttua huomattiin, että kassasta puuttui 200 euroa.

Mies ei siis palauttanut kaikkia vaihtorahoja. Aiheuttamallaan hälinällä myyjää oli häiritty ja siinä samalla seurue onnistui viemään huijauksen läpi.

Seurue, kaksi miestä sekä nainen olivat ulkomaalaisia ja puhuivat huonoa englantia. Tarkempia tuntomerkkejä ei tällä hetkellä ole.

Poliisi tutkii tapausta petoksena. Samalla se muistuttaa kassahenkilökuntaa olemaan tarkkana tämän tyyppisissä tapauksissa, jossa maksetaan isolla setelillä pieniä ostoksia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa