Espanjalainen avioero: Jaetaan asunto teippaamalla

The New York Times uutisoi, että Espanjan talouskriisi on ajanut erään avioeroa hakeneen pariskunnan erikoiseen tilanteeseen. Pari joutuu jakamaan aviomiehen vanhempien omistaman 250 neliön suuruisen asuntonsa kahteen osaan.

Sevillassa tuomioistuin päätyi perjantaina tähän ratkaisuun, koska sen tuomat kiusalliset tilanteet ovat pienempi paha kuin pariskunnan heikentynyt taloustilanne. Miehen ja naisen palkkaa on leikattu huonon taloustilanteen takia.

Tuomioistuimen mielestä päätös on hyödyksi pariskunnan 6- ja 7-vuotiaille lapsille. Vanhemmat kuitenkin määrättiin säästökuurille, joka vie lapsilta ratsastus- ja purjehdusharrastukset, koska ne ovat tarpeetonta ylellisyyttä.

Aviomie määrättiin maksamaan asunnon jakaminen, mutta ei tapaa tehdä se. Käytännössä mies päättää, että pystytetäänkö asuntoon vai päädytäänkö esimerkiksi rajojen merkitsemiseen teipillä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa