Facebook-kiertoviesti voi paljastaa salasanasi

Digitoday varoittaa, että Facebookissa kiertävä hupiviesti kalastelee tietoja, joita käytetään salasanan vaihtamisessa käytettävissä turvakysymyksissä.


Facebookissa leviää parhaillaan kiertoviesti, jossa pyydetään kertomaan, kuka käyttäjä olisi, jos hän käyttäisi toista etunimeään, äitinsä tyttönimeä ja työskentelisi lapsuutensa haaveammatissa.

Monessa verkkopalvelussa turvakysymys unohtuneen salasanan palauttamiseen on äidin tyttönimi tai nuoruuden toiveammatti. Saatat siis vahingossa paljastaa jotain millä pääsee vaihtamaan salasanan johonkin nettipalveluun.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa