Kemin räjähdys: Autotallissa sata kranaattia ja ammusta

Kemissä perjantaina kello 18.15 tapahtui räjähdys, jossa kuoli 27-vuotias kemiläismies. Tapahtumapaikan autotallista löytyi useita sytyttimiä, erilaisia ammuksia sekä tykistön kranaatteja, panssarikranaatteja, sirpalekranaatteja.

Lisäksi löytyi mm. räjähdysainetta, sytyttimiä ja hyppymiinoja sekä tyhjä kertasinko. Tutkinnassa selvitetään miten vaarallista kyseisten räjähteiden säilytys ja käsittely oli. Mahdollisuus suurempaan räjähdykseen oli olemassa.

Menehtynyt mies oli käsitellyt sirpalekranaattia työkalulla. Tästä oli seurannut ns. vajaa räjähdys, jonka vuoksi muutaman metrin päässä ollut toinen mies selvisi pienemmillä fyysisillä vaurioilla. Hän on edelleen sairaalassa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Puolustusvoimat kuljetti noin 100 ammusta kahdella eri kerralla omaan jatkokäsittelyynsä. Ensimmäisessä kuormassa vietiin pienempää tavaraa kuten sytyttimiä. Ne kuljettiin kyseiseen tehtävään sopivalla pakettiautolla ja perävaunulla. Toisessa kuormassa kuljetettiin isompaa materiaalia kuorma-autolla.

Poliisi muistuttaa, että mitään vanhoja sotilasräjähteitä tai ammuksia ei tule kerätä tai säilyttää (ilman lupaa). Mikäli kansalainen näkee esimerkiksi metsässä epäilyttävän ammuksen/ räjähteen, tulee asiasta soittaa hätäkeskukseen 112.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa