Mies iski naista moottorisahalla ja sytytti talon palamaan

Seinäjoen Ylistarosta lauantai-iltana 14.9.2013 klo 20.49 aikaan tuli hätäkeskukseen hälytys omakotitalopalosta, jota epäillään tahallaan sytytetyksi. Rikostutkinnassa on tullut esille seikkoja joiden perusteella asiaa tutkitaan kolmena murhan yrityksenä ja tuhotyönä.

Perusteellisesti remontoidun puurakenteisen omakotitalon isäntäperheen avuksi oli maalaustöihin tullut aamupäivällä sukulaispariskunta. Illan aikana talossa asuvan pariskunnan välille oli tullut riitaa.

logo_poliisi

Lopulta noin 50-vuotias avomies oli hakenut ulkorakennuksesta moottorisahan, jonka kanssa hän lähti taloon paenneen puolisonsa perään. Rauhoittelemaan tullut vuonna 1967 syntynyt vieraana ollut nainen sai osuman moottorisahasta keskivartaloon.

Epäilty perääntyi tämän jälkeen ulos talosta, sytytti ulko-oven ja puuterassin tuleen. Ulko-ovi on rakennuksen ainut kulkuväylä ulos talosta. Epäillyn poistuttua taloon jäänyt kolmikko totesi ovesta poistumisen mahdottomaksi.

Lopulta he onnistuivat poistumaan kaksikerroksisen talon alakerran ikkunan rikkomalla. Tätä ennen he olivat joutuneet valmistellemaan vakavasti loukkaantuneen naishenkilön hätäkeskuksesta saamiensa ohjeiden mukaisesti sellaiseen siirtokuntoon.

Paikalta autollaan paennut mies saatiin poliisin toimesta kiinni noin tunnin kuluttua muutaman kilometrin päässä kohdeasunnosta. Hän ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa.

Vakavasti loukkantunut naishenkilö on yön kuluessa operoitu Etelä-Pohjanmaan keskussairaalassa, josta saadun tiedon mukaan hänellä ei tällä hetkellä olisi välitöntä hengenvaaraa.

Asian esitutkintaa jatketaan. Päätös vangitsemisesityksen tekemisestä käräjäoikeudelle on tehtävä tiistaina. puoleen päivään mennessä.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa