Oliko Facebook-kutsu ansa? - Pietar.in
Siirry sisältöön

Oliko Facebook-kutsu ansa?

Helsingissä Facebookissa levinnyt kutsu houkutteli Alppipuistoon runsaasti nuoria illalla 27. syyskuuta. Varsinainen tilaisuus, jossa piti olla DJ:n soittamassa musiikkia peruutui, mutta paikalle oli kerääntynyt kuitenkin jopa satoja nuoria.

Poliisille alkoi tulvia tietoja ryöstön kohteeksi joutuneista nuorista klo 23.00 jälkeen. Kaikki asianomistajat kertoivat, että tekijöinä olisi ollut 6-8 tummaihoisesta henkilöstä koostunut miesporukka.

Joukko asianomistajia tuli kertomaan poliisipartiolle, että heidät oli hetki sitten ryöstetty, ja tekijät ovat Alppipuistossa kalliolle vievien portaiden luona. Poliisipartio tavoitti sieltä kolme epäiltyä, jotka tunnistettiin tekijöiksi.

Erästä asianomistajaa oli lyöty nyrkillä vasempaan poskeen ja häneltä oli viety Samsung -älypuhelin, rahaa sekä kenkä. Toiselta vietiin reppu, jossa oli sisällä mm. Samsung Galaxy S2 -merkkinen älypuhelin, mopokortti ja 15 euroa käteistä rahaa.

Asianomistajan mukaan hänet oli pysäytetty puistossa ja otettu puhelin väkisin kädestä. Asianomistaja sanoi antavansa miehille rahaa, jos he antavat puhelimen takaisin. Hänet oli kuitenkin kaadettu maahan kurkusta kiinni pitämällä. Maassa maatessaan oli yksi tai kaksi porukkaan kuulunutta potkinut häntä kylkeen ja vasempaan käteen, tiedottaa Helsingin poliisilaitos.

Poliisille ilmoittui vielä yksi asianomistaja, jolta oli tultu kysymään kellonaikaa. Samalla yksi tummaihoisista miehistä oli kuristanut häntä kaulasta ja vaatinut häneltä puhelinta itselleen.

Samalla hetkellä toinen tummaaihoinen mies olisi uhannut häntä puukolla. Paikalle oli tuolloin tullut joku tekijöiden tuttu, joka oli vaatinut tekijöitä päästämään asianomistajan menemään ja näin olikin tapahtunut.

Kolme tekijää otettiin kiinni ja toimitettiin poliisin tiloihin. Kaksi heistä on 18-vuotiaita ja yksi on 17-vuotias. Useita tekijöitä sekä ryöstettyä omaisuutta on yhä kateissa. Tapahtumista jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteys poliisiin numeroon 071-8775479.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a