Poliisi epäilee rikosta: Miten Helsingin Sanomat sai tietää?

Helsingin Sanomien ja Nelosen uutisten saamaa tietoa rikosylikomisario Jari Aarniota koskevasta rikostutkinnasta on jätetty tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjä Matti Nissiselle perjantaina puolenpäivän aikaan.

Helsingin poliisilaitoksen johdon jättämässä tutkintapyynnössä pyydetään selvittämään, mistä ja miten asian uutisoineet toimittajat ovat saaneet lähes ajantasaiset ja yksityiskohtaiset tiedot tutkinnasta.

Toimittaja otti yhteyttä Aarnioon vain reilut viisi tuntia sen jälkeen, kun hän oli itse saanut kuulla häneen kohdistuvasta rikostutkinnasta. Uutisoinnin tapahtumainkulku oli lähes identtinen vuonna 2007 alkaneen huumepoliiseihin kohdistuneen tutkinnan kanssa.

Helsingin poliisilaitoksen johto käsitteli aamupäivällä asiaa ja totesi, että rikosylikomisario Jari Aarniolla on poliisilaitoksen johdon täysi tuki, eikä nyt käynnistetty tutkinta anna tässä vaiheessa aihetta mihinkään toimenpiteisiin, tiedottaa Helsingin poliisilaitos.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa