Poliisi lymysi porttikongissa, romanialaiset jäivät kiinni verekseltään

Orimattilassa viime maanantain ja tiistain välisenä yönä Päijät-Hämeen poliisi otti verekseltään kiinni 25- ja 35-vuotiaat romanialaiset miehet, jotka olivat murtautumassa pankkiautomaattiin.

Samana yönä he olivat murtautuneet pankkiautomaatteihin Hollolassa, Lahdessa sekä Nastolassa. Automaatit antoivat murtohälytyksen, mutta poliisin päästyä paikalle, ei tekijöitä enää ollut paikalla. Noiden hälytysten jälkeen poliisi meni odottamaan pankkiautomaateille Orimattilaan.

Murtautujat saapuivat myös Orimattilaan ja jalkautuivat automaatille. Paikalla oli myös poliisi hämärissä porttikongeissa. Murtautujat laittoivat automaattiin murtoraudan, samalla automaatti antoi hälytyksen ja sen jälkeen poliisi otti miehet kiinni.

Miesten hallusta löytyi muilta automaateilta saatua murtosaalista, käteistä rahaa, löydettiin rahan etsintään koulutetun koiran avulla miesten käytössä olleen vuokra-auton rakenteista. Raha oli kätketty erittäin hyvin kyseiseen autoon. Jotta rahat saatiin pois autosta, tuli auton rakenteita purkaa noin puolen tunnin ajan.

Miehet olivat tulleet Suomeen edellisen viikon torstaina ja heidän epäillään ryhtyneen murtautumaan heti seuraavana päivänä ympäri Etelä-Suomea useisiin pankkiautomaatteihin, yhteensä 13 eri paikkakunnalla Salon ja Haminan välillä.

Kiinniotettuja miehiä epäillään ympäri Etelä-Suomea tehdyistä yli kahdestakymmenestä varkaudesta tai varkauden yrityksestä. Heidät vangittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa eilen 12.9.2013.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa