Poliisi rauhoittelee koirakeskustelua

Suonenjoella 3-vuotias Bullmastiffi uros puri 7-vuotiasta tyttöä kasvoihin perjantaina 30.8.2013. Poliisin mukaan kaksi 7-vuotiasta tyttöä meni koulun jälkeen toisen tytön kotiin, jossa sisällä ollut koira puri vierasta tyttöä.

Tämän jälkeen tyttö juoksi ulos talosta ja talon lähistöllä ollut henkilö soitti tapahtumasta hätäkeskukseen. Tyttö kuljetettiin ambulanssilla hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Tytölle aiheutui puremasta vammoja kasvoihin.

Omistajan kertoman mukaan aikaisemmin käyttäytynyt vastaavalla tavalla. Poliisi ei ole ennen tätä tapahtumaa saanut tietoa kyseisestä koirasta tai sen vaarallisuudesta.

Tapahtuma on herättänyt runsasta keskustelua Suonenjoella sekä sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisessa mediassa keskustelu on ollut vilkasta ja osa kommenteista on ollut asiattomia sekä uhkaavia. Huhujen mukaan koira olisi juoksennellut irrallaan ja purrut lähikaupan pihassa tyttöä.

Poliisi haluaa tällä tiedotteella katkaista virheellisten tietojen leviämisen ja rauhoittaa asian ympärillä käytävää keskustelua. Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta. koira oli sisällä asunnossa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa