Poliisi varoittaa salakalastajia: Tämä kala maksaa 7000 €

Pielisjoen suun ja Kuurnan voimalaitoksen välisellä alueella kalastus on ollut kielletty verkoilla ja muilla seisovilla pyydyksillä elokuun 1. päivän alusta ja viehekalastusvälineillä elokuun 16. päivän alusta lokakuun 19 päivän loppuun saakka. Järvilohi ja järvitaimen ovat koko tällä alueella rauhoitettu.

Valvonnassa on tavattu elokuun 1. päivän jälkeen yhteensä 16 kalamiestä, jolta rauhoitusaika on ”unohtunut”. Kolmessa tapauksessa on ollut kyse kiinteistä pyydyksistä. Tällaisesta salakalastamisesta poliisi kirjoittaa kalastajalle keskimäärin 8 päiväsakkoa.

Kalastajaa odottaa erittäin kova lasku, jos jää kiinni kuollut järvilohi hallussaan kalastuskiellon aikana. Järvilohelle ei ole erikseen määritelty hintaa, mutta hinta voidaan helposti laskea.

Jokeen pitää istuttaa noin 2500 kaksivuotista smolttia, että saadaan yksi järvilohi (saimaanlohi) nousemaan jokeen kudulle. Smoltit maksavat noin 5000 euroa. Tämän lisäksi mätiä on ostettava noin 2000 eurolla, jolloin yhden emokalan hinnaksi tulee noin 7000 euroa, laskee Poliisi.

Salakalastaja saattaa siis pahimmassa tapauksessa saada teosta sakon tulojensa mukaan, menettää kalastusvälineensä valtiolla ja joutuu maksamaan vielä kuolleen järvilohen arvon.

Pielisjoki ei ole kokonaan rauhoitettu viehe- ja verkkokalastuksesta. Kaltimon ja Kuurnan voimalaitosten välisellä jokiosuudella on järvitaimenen ja järvilohen syysrauhoitus kumottu, joten mainitulla alueella niitä saa kalastaa koko syksyn.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa