Verkkokauppa.comin huikea esitys: Junalla Tampereelta Helsinkiin 15 minuutissa

Helsingin, Turun ja Tampereen välille rakennetaan huippunopea Hyperloop-rata, jossa ilmatyynyn päällä liikennöivät junat liikkuvat teräsputkityhjiössä jopa 1220 km/h huippunopeudella.

Näin ehdottaa Verkkokauppa.com, jonka mukaan Helsinki-Turku-Tampere välisen Hyperloop-radan osuuden kokonaiskustannus olisi arviolta n. 2-4 miljardia euroa. Vertailukohteena oleva Länsimetro maksaa ainakin miljardin ja iso osa kustannuksista tulee tunneli- ja louhintatöistä.

Hyperloop rakennettaisiin kokonaan maanpäällisenä siten, että pysäkit valittaisiin kaupallisin perustein, jossa pysäkin omistaja kuten esim. kauppakeskus tai suuryritys osallistuisi kustannuksiin saadakseen pysäkin tiloihinsa.

Hyperloop-radalla matka-aika Helsingin ja Turun tai Tampereen välillä olisi arviolta 15 minuuttia. Tämä mahdollistaisi
nykyistä merkittävästi laajemmat työssäkäyntialueet.

Matkustaminen Hyperloopissa olisi ilmaista. Tulot kerättäisiin radan, junien nimien ja asemien kaupallistamisella. Loppurahoitus tulisi verovaroista sekä bisnes-luokan ja rahtiliikenteen tuotoista.,

Juna myös opettaisi matkustajia henkilökohtaisten infonäyttöjen kautta, joita ei saisi suljettua. Infonäytöissä voisi pyöriä esimerkiksi kieli- tai ohjelmointikursseja, joiden seuraamisesta palkittaisiin esim. ilmaisilla bisnes-luokan junalipuilla.

Hyperloop-radan pysäkit voisivat sijaita kauppakeskuksissa, matkustajaliikennesatamissa sekä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Paikallislentokentät voitaisiin käytännössä sulkea. Koska Hyperloop-rata kuljettaa myös rahtia,
olisi syytä harkita vain yhtä pääsatamaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa