Ampparit.com haluaa nakertaa aukkoja lehtien maksumuureihin

Monet sanomalehdet ovat siirtäneet uutisensa maksumuurin taakse, jonka myötä vain muutaman uutisen näkee viikossa ilmaiseksi. Tämän on aiemmin voinut kiertää laittamalla nettiselaimesta päälle ”yksityinen selaus” -ominaisuuden.

Ylen mukaan uutislinkkejä tarjoava Ampparit.com veti maksumuurin takia Savon Sanomien jutut pois sivuiltaan, jolloin kävijämäärät tipahtivat jopa 20 prosenttia. Toukokuussa Keskisuomalaiselle kävi samoin.

Emme pidä hirveän todennäköisenä sitä, että suurempi massa, varsinkaan nuorempi sukupolvi haluaisi maksaa uutisista. Kun on pienempiä medioita ja Yle mistä sen kaiken saa ilmaiseksi, toteaa Ampparit Oy:n toimitusjohtaja Petteri Hannonen.

Ampparit.com haluaa nakertaa muureihin aukkoja. Sivusto neuvottelee lehtien kanssa mahdollisuudesta tarjota lukijoille viikoittain tietty määrä maksuttomia juttuja.

Se on oikein hyvä ajatus ja jos Ampparit meihin ottaa yhteyttä, niin olemme valmiita tälläiseen toimintaan, sanoo Jussi Murtasaari Savon Sanomista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa