Ilmainen lounas tuhansille ja muuta kivaa Hävikkiviikolla

Helsingin Narinkkatorilla järjestettävässä 5 000 Saa syödä! –tempauksessa tarjotaan keskiviikkona 6.11. 5000 kasvisruokalounasta, jotka valmistetaan kaupoilta ja tukulta ylijäävistä raaka-aineista.

Keittiömestari Jaakko Nuutila suunnitteleman lounaan valmistavat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun keittiömestariopiskelijat.

Tämä on osa 4.–10. marraskuuta vietettävää valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Hankkeen takana oleva Kuluttajaliitto ja yhteistyökumppanit jakavat kotitalouksien ruokahävikin vähentämiseen tähtäävää tietoa, vinkkejä ja ideoita ja järjestävät tempauksia.

Suomalaiset heittävät vuodessa henkeä kohti keskimäärin 23 kiloa, eli 125 euron edestä ruokaa roskiin. Tämä kuormittaa niin yksittäisten perheiden taloutta kuin kaikkien yhteistä ympäristöäkin.

Tavoitteenamme on saada ihmiset pohtimaan oman keittiönsä hävikkiä ja sen syitä, innostaa kokeilemaan tähdereseptejä, ja tapoja muuttamalla vaikuttamaan oman ruokahävikkinsä syntyyn, kertoo Kuluttajaliiton elintarvikeasiantuntija Annikka Marniemi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa